Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Synch Festival στις 4 Ιουνίου, 2010

Synch Festival στις 4 Ιουνίου, 2010: "Location: Technopolis

Το Synch, για έβδομη συνεχή χρονιά, ξεχωρίζει για το μουσικό πλουραλισμό του και υποδέχεται, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου μία σειρά από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, αλλά και νέα, φρέσκα ονόματα του 21ου αιώνα που ήδη αφήνουν το δικό τους στίγμα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Από τον μουσικό διάλογο του Synch δε θα μπορούσαν να λείπουν και μερικοί από τους πιο δραστήριους και ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς, η δουλειά των οποίων ανεβάζει διαρκώς τον πήχη της εγχώριας παραγωγής βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Την κεντρική σκηνή της «Τεχνόπολις» έρχεται να καταλάβει ο παριζιάνος γκουρού της ηλεκτρονικής σκηνής, Laurent Garnier, όπου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά live στην Ελλάδα με την πολυμελή μπάντα του! Βραβευμένος τόσο για τα «ιστορικά» dj sets και τις ιδιαίτερες παραγωγές του, όσο και για τη συμβολή της δισκογραφικής του εταιρείας, F Communications, στον ηλεκτρονικό ήχο, ο Laurent Garnier εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται στο προσκήνιο της ηλεκτρονικής -και όχι μόνο- μουσικής. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύει τον ηλεκτρονικό ήχο με την soul, την jazz και άλλα μουσικά είδη, δημιουργεί το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στυλ που τον κατατάσσει, εκτός των άλλων, σε έναν από τους πιο σοφιστικέ εκπροσώπους της dance σκηνής.

Στην ίδια σκηνή, οι Hot Chip, το πιο hot electro pop σχήμα των τελευταίων χρόνων, που κυριολεκτικά κατέκτησαν τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας με το νέο τους άλμπουμ "One Life Stand", έρχονται να μας ταρακουνήσουν με τις ποπ μελωδίες και τους χορευτικούς 80's ρυθμούς για να ακολουθήσει η electro-punk ιέρεια, Peaches -ο θηλυκός Iggy Pop όπως πολλοί την αποκαλούν-, με τα φαντασμαγορικά κουστούμια, το εκκεντρικό στυλ, τους προκλητικούς στίχους και σίγουρα το πιο εκρηκτικό performance επί ελληνικής σκηνής!

Με μια πιο indie διάθεση και ονειρικές, ενίοτε radiohead-ικές μελωδίες, το Synch υποδέχεται τους Get Well Soon (το project του γερμανού μουσικού Konstantin Gropper) που έχουν ήδη σκαρφαλώσει στα διεθνή charts και καθηλώνουν το κοινό με τις live εμφανίσεις τους. Σε αντίστοιχο ονειρικό μοτίβο, ακολουθούν και οι dark folk μελωδίες του Matt Elliott -γνωστός στους πιο «ηλεκτρονικούς» ως Third Eye Foundation -, ενώ η πρώτη εμφάνιση των Beak>, το ολοκαίνουριο side project του Geoff Barrow των Portishead, ένα συνονθύλευμα krautrock, drone και jazz ή αλλιώς ο ήχος του 21ου αιώνα σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο...

Το ίδιο ισχύει για τις εκρηκτικές εμφανίσεις τόσο των βρετανών Fuck Buttons και του hype που έχουν δημιουργήσει γύρω από τις ηλεκτρονικές post-rock συνθέσεις τους, όσο και των Νεοϋορκέζων A Place to Burry Strangers με τις αλά Jesus And Mary Chain φαζαρισμένες κιθάρες τους που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους!

Και οι εκπλήξεις του Synch συνεχίζονται! Την ίδια σκηνή θα μοιραστούν καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπως ο Tony Allen, ο νιγηριανός ντράμερ του Fela Kuti και εκπρόσωπος του afro beat μαζί με τον ειδήμονα της nu jazz Jimi Tenor, ενώ σε άλλο stage η βιομηχανική αισθητική του Blixa Bargeld (frontman των Einsturzende Neubauten και για πολλά χρόνια κιθαρίστας των Bad Seeds του Nick Cave) θα μπλεχτεί με την ψηφιακή μινιμαλιστική electronica του Alva Noto.

Από το line up του Synch δε θα μπορούσε να λείπει το χορευτικό στοιχείο με την επιβλητική παρουσία του DJ Krush (Mo' Wax Records), του γιαπωνέζου πρωτοπόρου της hip hop σκηνής που συνδυάζει με ατμοσφαιρικό τρόπο τα samples, το hip hop και την soul πηγαίνοντας πολλά βήματα παραπέρα αυτό που κάποιοι ονομάζουν "trip hop" και φυσικά, με τη γαλλική electro σκηνή, με τον «πολυμήχανο» Busy P που εκτός από (πρώην) manager των Daft Punk, dj και παραγωγός είναι ο ιδρυτής της Ed Banger της εταιρείας που διέδωσε τον nu electro ήχο παγκοσμίως.

SYNCH 2010 LINE UP:
LAURENT GARNIER LIVE BAND (LIVE) - FR
HOT CHIP (LIVE) -UK
PEACHES (LIVE) - CA
JIMI TENOR & TONY ALLEN (LIVE) - FI/NG
GET WELL SOON (LIVE) - D
DJ KRUSH (DJ SET) - JP
FUCK BUTTONS (LIVE) - UK
BEAK> (LIVE) - UK
ALVA NOTO / BLIXA BARGELD (LIVE) - D
MATT ELLIOTT (LIVE) - UK
A PLACE TO BURRY STRANGERS (LIVE) - US
BUSY P (DJ SET) - FR
JIMMY EDGAR (LIVE) - US
TRUS' ME (DJ SET) - UK
MOONBOOTS (DJ SET) -UK
BALEARIC MIKE (DJ SET) - UK
ANALOG AFRICA SHOWCASE (DJ SET) - D
KEITH SLATER (BOILING POINT) - (DJ SET) - UK
LOLEK (LIVE) GR
MY WET CALVIN (LIVE) - GR
MODREC (LIVE) - GR
LUMIERE BROTHER (LIVE) GR
CAYETANO SOUNDSYSTEM feat. DJ BOOKER (LIVE) - GR
SPYWEIRDOS WITH SCHEMA ENSEMBLE (LIVE) - GR
THE BOY & FELIZOL (LIVE) - GR
NO PROFILE (LIVE) - GR
PI CI (DJ SET) - GR
MATTEUS (LIVE) - GR
ILAN MANOUACH (LIVE) - GR
TERANGA BEAT (DJ DET) - GR




ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Προπώληση: 38 ευρώ (ημερήσιο), 65 ευρώ (διήμερο)
Στο ταμείο: 45 ευρώ (ημερήσιο), 25 ευρώ (για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ)
Η προπώληση των εισιτηρίων στα φυσικά σημεία ξεκινάει την Παρασκευή 30 Απριλίου.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
METROPOLIS, FNAC, VILLAGE CINEMAS, PUBLIC, ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ
ON LINE SALES: WWW.TICKETHOUR.COM - Η online προπώληση ξεκινάει αύριο!"